Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

+387 35 574 700

11. - 13. MAJ 2017.

11. - 13. MAJ 2017.

LUKAVAČKI SAJAM TURIZMA "LIST"

11. - 13. MAJ 2017.

11. - 13. MAJ 2017.

LUKAVAČKI SAJAM TURIZMA "LIST"

LIST 2016.

LIST 2016.

KONCERT ZABRANJENO PUŠENJE

11. - 13. MAJ 2017.

11. - 13. MAJ 2017.

LUKAVAČKI SAJAM TURIZMA "LIST"

Svečano otvoren 14.Međunarodni sajam turizma LIST 2016

Svečano otvoren 14. Međunarodni sajam turizma „List“

Lukavac će naredna tri dana biti domaćin  14. Sajma turizma List, koji je danas svečano otvoren.

Otvorenje se održalo u velikoj Sali Centra za kulturu. Ceremoniji otvaranja prisustvovale su mnogobrojne zvanicae kao što su ambasadori Francuske, Hrvatske i Malezije, predstavnici ambasada Češke i Turske, ministrica okoliša i turizma FBiH ministrica Edita Đapo, predstavnici ministarstava i Vlade TK, turističke zajednice TK te delegacija Mađarske koju predvodi dogradonačelnik grada Harkanja Kecskeméti Pál I mnogi drugi.

-Iz godine u godinu stojim na ovoj pozornici. Ponosan sam što već 14. godinu zaredom organizujemo ovu manifestaciju. Cilj nam je da Lukavački sajam postane mjesto za prezentaciju potencijala. Bližimo se ka tom cilju. Lukavački sajam je postao brend. Izlagači predstavljaju svoje proizvode, ljepote, baštinu, tradiciju. Vjerujem da smo na pravom putu ka uspjehu, istakao je Nuhanović tokom svog obraćanja.

Izet Nuhanović, direktor i organizator sajma rekao je kako je iz godine u godinu porast broja izlagača, posjetilaca, sadržaja, medijskih objava o sajmu i njegovim učesnicima.

Edita Đapo ministrica okoliša i turizma FBiH poručila kako je ovaj sajam od značaja ne samo za Lukavac i lokalnu zajednicu već za cijelu zemlju.

"Velikim investicijama privatnog i državnog kapitala, jezero Modrac je danas pretvoreno u mjesto za odmor u kontinentalnom dijelu zemlje i pruža idealno mjesto za odmor, bilo da se želite baviti sportovima na vodi, ribolovom ili samo uživati u prelijepom ambijentu jezera. Lukavac nije veliki grad ali zasigurno jeste grad u koji se rado dolazi i u koji se vraća, što potvrđuje i ovaj 14 po redu Lukavački sajam", istakla je u svom obraćanju Đapo.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma nastoji podržati što više projekata koji doprinose razvoju i unapređenju turizma dodala je Đapo.

Opširnije: Svečano otvoren 14.Međunarodni sajam turizma LIST 2016

Festival hrane i pića

Održan „Festival hrane i pića“

Prvog sajamskog dana, u hali „B“ 14. Lukavačkog sajma turizma „LIST“ 2016,  održan je već tradicionalni „Festival hrane i pića“ – „Bosanska sofra“, koji je i ove godine promovirao autohtonu bosanskohercegovačku kuhinju, sa ciljem očuvanja od zaborava tog neprocjenjivog domaćeg blaga. Članice Udruženja žena sa područja gotovo cijele BiH, predstavile su slana i slatka jela spremana  po tradicionalnoj recepturi tipičnoj za područje iz kojeg dolaze. Albin Herljević iz Udruženja kuhara, bio je na čelu stručnog žirija, koji je odabrao najbolje u nekoliko kategorija. Tako su za sveukupan dojam u prezentaciji tradicionalne kuhinje i običaja Bosne i Hercegovine, najboljim proglašeni:  1. Aktiv žena U.P.U. Banovići, 2. UŽ “Đul “Crvarevac Velika Kladuša i 3. Omladinski kulturni centar „Bosna Art“ UŽ „Stjepan Polje“ i Udruženje žena Pribava.

Opširnije: Festival hrane i pića

Otvaranje

Danas počinje 14. Međunarodni sajam turizma „LIST“ Lukavac 2016: Sve spremno za doček gostiju

Danas je svečano otvaranje 14. Međunarodnog sajma turizma „LIST“ Lukavac, koji će trajati do subote, 14. maja, kada će se u večernjim satima održati koncert kultne grupe „Zabranjeno pušenje“, pod pokroviteljstvom Općine Lukavac. Koncertom će se i formalno završiti sva događanja posvećena ovoj turističkoj manifestaciji, koja je prevazišla lokalne i regionalne okvire. Međunarodni sajam turizma „LIST“ je promocija kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa u funkciji razvoja turizma Tuzlanskog kantona, ali i unaprijeđenje i promocija bosansko – hercegovačke turističke ponude. Partner ovogodišnjeg Sajma turizma „LIST“ je grad Županja.

Opširnije: Otvaranje

KONTAKTIRAJTE NAS

Lukavački sajam
Sprečanska 1, 75300 Lukavac, Tuzlanski kanton, BiH
Tel.: +387 35 574 700
Fax:  +387 35 574 701

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

KAKO DO SAJMIŠTA?

SUORGANIZATOR


OPĆINA LUKAVAC

PARTNER

 

 

Scroll to top